Tijd in Oekraïne nu is: 06:19 dinsdag, 12 december, 2017
 
DAMES
Vrouwen Album
Nieuwe Dames
Dames Verjaardagen
Getrouwde Koppels
DIENSTEN
Diensten
Geschenken & Bloemen
Romantische Rondreis
Maak Je Profiel Aan
Doe Hier Je Betaling
OEKRAÏNE
Over Oekraïne
Oekraïense Feestdagen
Over Vinnitsa
Teksten In Het Russisch
OVER ONS
Over Ons
Hoe Het Werkt
Getuigenissen

 

Wat u moet weten als u Oekraïne bezoekt | Ook dan zijn wij ter uwer beschikking

Wat u moet weten als u Oekraïne bezoekt

Voor inwoners van de Europese Unie volstaat een internationaal paspoort om naar Oekraïne te reizen. Opgelet, dit paspoort moet nog ten minste drie maanden geldig zijn! Voor inwoners van de EU werd de visumplicht afgeschaft (dit geldt ook voor inwoners uit de US, Canada, Japan en Zwitserland). Andere reizigers moeten over een uitnodiging en visum beschikken (dit geldt ook voor Australische onderdanen). Wanneer u beslist naar Oekraïne te reizen bezorgen we u graag een uitnodiging. Kyiv (Kiev) international airport- Boryspil (Borispol) is voor de meest reizigers de poort naar Oekraïne. Er zijn ook internationale luchthavens in Garkiv, Odessa en Simferopil.

Het gebruik van internationale betaalmiddelen zoals Visa zijn courant in Oekraïne. Er is een uitgebreid net van bankautomaten, en internationale valuta als de Euro, het Pond sterling en de USD worden aanvaard als betaalmiddel. U mag maximum 10.000 euro invoeren, ook reischeques zijn probleemloos inwisselbaar.

Er zijn geen wezenlijke gezondheidsrisicos verbonden aan een reis naar Oekraïne. Flessenwater en frisdranken zijn overal verkrijgbaar.

Oekraïne zal je hartelijk verwelkomen!

Ook dan zijn wij ter uwer beschikking

Beste mensen!

De centrale ligging van Vinnitsa heeft als voordeel dat vele toeristische trekpleisters makkelijk bereikbaar zijn, sommige locaties kunnen zelfs in een dagtrip ingepast worden. Oeman, Kamjaneets-Podielskij, Odessa, Kyiv en Lviv zijn enkele blikvangers. Bij uw bezoeken helpen we u graag voor de organisatie.

 
 
Het Dendra-park (Dendra betekent boom) in Oeman mag paradijselijk genoemd worden. Ruim 200 jaar terug liet graaf Pototski het park aanleggen voor zijn geliefde vrouw Sofia. Het park doet zeer romantisch aan en is een trekpleister voor verliefde koppeltjes uit binnen en buitenland.

Sofia Park in Oeman 
  Sofiivka
 
Wanneer u naar Odessa trekt zal u niet kunnen weerstaan aan een zwempartij in de Zwarte Zee. De centrale Deribasovskaja boulevard met talrijke shops en cafes, de opera, het ballet- theater, de haven en de fameuze Potemkin- trap zijn slechts enkele van de vele attracties in Odessa.

Potemkin trap in Odessa 
  stad Odessa - Potemkin trap
 
Lviv (Lvov) is een van de grootste Oekraïense katholieke, economische, culturele en historische centrums. De stad behoorde aan Polen in het verleden, en sinds die jaren heeft Lviv de oude Europese cultuur, architectuur en tradities bewaard. Het in de hele wereld bekend theater van opera en ballet bevindt zich hier. Deze stad geldt voor "de modernste Europese stad van Oekraïne".

Theater van opera en ballet in Lviv 
  Lviv
 
Het fort van Kamyanets-Podilsky dateert uit de14 eeuw. Het indrukwekkende fort werd enkel en alleen opgetrokken om de stadspoort te verdedigen tegen invallers. Een uitstap naar het fort is perfect te combineren met een bezoek aan Khotyn.

Oude vesting in Kamyanets-Podilsky 
  Oude vesting in Kamyanets-Podilsky
 
De stad Khotyn op slechts 20 km van Kamyanets-Podilsky werd gesticht in de 8 eeuw. De stad op de oevers van de rivier Dnjestr was oorspronkelijk een nederzetting van de Oostslaven. Het kasteel, met muren van 40 m hoogte en 6 meter dikte, werd gebouwd in de 13 eeuw. Nadien werd het verschillende malen aangepast. Verschillende buitenlandse mogendheden hebben het bezet, de Polen, Turken en Roemenen heersten afwisselend over de streek. Khotyn vierde in 2002 het 1000- jarig bestaan.

Steenvesting in Khotyn 
  Steenvesting
 
We eindigen dit beperkt overzicht met Vinnitsa. De stad heeft ongeveer 400.000 inwoners, en is de hoofdstad van de regio. Het Mausoleum van Pirogov, waar het het gebalsemde lichaam van de bekende chirurg ligt opgebaärd, en bunker waar Hitler ongeveer twee jaar verbleef, zijn belangrijke bezienswaardigheden. Daarnaast zijn er talrijke architecturale kunstwerken, waaronder kerken en art- deco huizen.

Het centrum van Vinnitsa 
  Stad Vinnitsa
 

U kan ons contacteren via: office@agency-exclusive.com 
Copyright © 2003-2017 Internationaal Relatiebureaux "Exclusive", Vinnitsa, Oekraïne. Alle rechten voorbehouden russische damen | russian women | femmes russes | dating site | | | links